Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Novogradnja

Na sodelovanje v projektu izgradnje Medicinske fakultete Univerze v Mariboru smo še posebej ponosni, saj gre za eno najprepoznavnejših stavb v mestu Maribor. Pomagali smo pri pridobitvi evropskih sredstev, poseben izziv pa je bilo delo z arhitekti in z medicinsko stroko. Uspešno smo izvedli nadzor nad gradnjo in vgradnjo najmodernejše laboratorijske in diagnostične opreme.

Investitor

Univerza v Mariboru

Gradnja

2011-2013

Obseg del ekipe Proplus

  • Sodelovanje pri zastavitvi izhodišč in zagotavljanju nadomestnih stanovanj.
  • Izdelava investicijske dokumentacije.
  • Prijava projekta na razpis za sofinanciranje s sredstvi EU.
  • Nadzor nad izvedbo del.
  • Sodelovanje pri postopkih s pogajanji za uvedbo aktualnih prilagoditev projekta.

Površina

12.770 m2

Vrednost projekta

42 milijonov evrov

 

Ivan Krajnc

Dekan Medicinske fakultete

S stavbo smo zadovoljni, je odlična. Tudi delo ekipe ProPlus ocenjujem kot odlično.

Vlado Šiško

Nadzor električnih inštalacij in naprav

V objektu je ogromno optičnih razvodov in drugih inštalacij. Samo računalniških UTP-kablov je za 100.000 metrov. Cel objekt je vezan na sistem centralnega nadzornega sistema. Zanimivo je tudi ogrevanje, ki smo ga uredili s toplotnimi črpalkami. Pretok 26 litrov vode na sekundo pokrije 2/3 energetskih potreb objekta, 1/3 pa zagotovimo s črpalkami zrak – zrak. Takih rešitev je v Sloveniji zelo malo.

Srečko Škerget

Gradbeni nadzor

Oprema se je zaradi napredka tehnike spreminjala med gradnjo, zato smo morali biti zelo odzivni. Marsikaj novega smo se naučili tudi med gradnjo podzemnega predora med fakulteto in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor. Osebno se mi je v spomin najbolj vtisnila čitalnica z veliko ovalno kupolo, skozi katero dnevna svetloba neposredno prehaja v prostor. Vsekakor je bil to zelo zahteven projekt, ki danes dominira na desnem bregu Drave.